Як підключити IPTV, та що для цього потрібно саме Вам ???

Як підключити IPTV, та що для цього потрібно саме Вам ???
IPTV-gif.

IPTV - це формат телебачення, яким користуватися зручно, просто і вигідно, тому насолоджуватись переглядом улюблених телеканалів можна на планшеті, смартфоні, комп’ютері або вашому телевізорі завдяки можливостям сучасного інтернет-телебачення. 

Далі в статті розглянемо засоби відтворення контенту та варіанти їх підключення. 

1) Телевізор

Якщо Ваш телевізор під управлінням операційної системи Android і в ньому передбачена функція SMART TV, маєте можливість дивитись IPTV без додаткових пристроїв. Для цього Вам необхідно підключити телевізор до Інтернету і через Google app for Android TV встановити відповідну програму.

Налаштування IP-телебачення на різних моделях телевізорів відрізняються. Особливості налаштувань, в залежності від Вашої моделі та провайдера, можна переглянути в YouTube.

Але, навіть коли у Вас відсутній доступ до функцій SMART TV, не слід засмучуватись. Ви все одно маєте можливість переглядати IPTV на телевізорі, який не пристосований до цього. Вам необхідно придбати медіаплеєр (ТВ-приставку) та під’єднати його до телевізора.

Android-медіаплеєр будучи, по своїй суті, планшетом без дисплею, має всі можливості сучасних гаджетів під управлінням Android. Google app for Android TV, так само нічим не відрізняється від Google Play планшета або телефона, звідси: купа доступних додатків (YouTube, IPTV, Torrent TV і т.д.)

варіанти підключення медіаплеєра

Повірте, абсолютно будь-який медіаплеєр, що працює під керуванням Android 4.4 і вище може:

☝  відтворювати контент з флешки, USB диска (за наявності USB роз’ємів);

☝  надавати доступ до YouTube;

☝  за допомогою спеціалізованих програм відтворювати IP-телебачення;

☝  за допомогою спеціалізованих програм відтворювати Torrent TV та контент з Torrent-трекерів без скачування;

☝  надавати доступ до інтернету через браузери;

☝  надавати доступ до соціальних мереж;

☝  відтворювати фільми по локальній мережі;

☝  відтворювати відео зі смартфона, планшета, ноутбука під управлінням Android та Windows за допомогою бездротової технології Miracast;

☝  завантажувати Torrent;

☝  є можливість використання смартфону для керування замість пульта. 

Вибір IPTV-медіаплеєра (Android ТV-боксу

Під час підбору конкретної моделі IPTV-медіаплеєра (Android ТV-боксу) необхідно звернути увагу на наступні параметри:

- тип підключення приставки до ТV/монітора, AV, VGA, YPbPr, DVI, HDMI ... інше.

- виведення звуку через: AV, SPDIF, HDMI...

- багатоканальний звук: "з коробки", "з танцями" не потрібен.

- підключення до інтернету: WiFi або RJ 45 (10/100, 100/1000) кабелю не потрібно, якщо є хороший WiFi. 2,4/5/6 ГГц.

- bluetooth: потрібний, не потрібний вирішуйте в залежності від ситуації (використовується для ігрових контролерів, колонок, гарнітур і т.д.)

- кількість USB портів: 2, 3, 4 ... не важливо (якщо плануєте використовувати сторонній маніпулятор, майте на увазі, що він займе один USB порт )

- версія Android: 4,5,6... та вище 

- кількість оперативної пам'яті: 2, 3Гб... та більше (1Гб ОЗУ може викликати, гальма в інтерфейсі, вильоти YouTube, не кажучи вже про браузери)

- кількість постійної пам'яті: 32Гб ... та більше (система Android при першому запуску може з'їдати до 3Гб, це нормально, далі більше)

- запуск вимогливих 3D ігор.

- інші параметри, які необхідні саме Вам. 

Зі значень перерахованих параметрів і складеться вартість пристрою. Якщо Ви для себе відзначили більшість пунктів, як необхідну умову, то майте на увазі, що ціна питання може перевищувати 100$, ну а якщо Ви не вимогливий користувач і бажаєте просто зробити зі старого телевізора SMART TV, то цілком можна вкластися і в 50 $. 

Для підключення IPTV-медіаплеєра (приставки): 

в першу чергу з’єднайте пристрій з роутером і Мережею, підключіть IPTV-медіаплеєр до телевізора за допомогою кабелю SD або HDMI. (При підключенні стандартного кабелю SD ви отримаєте звичайне цифрове зображення. Для перегляду передач в режимі HD, що особливо актуально для моделей з великим екраном, варто використовувати вхід HDMI, тому перевірте, чи передбачений він на вашому пристрої). 

увімкніть IPTV-медіаплеєр і телевізор, виберіть джерело зображення (AV або HDMI), авторизуйтеся (заповніть параметри облікового запису), після чого ви можете користуватися меню приставки, щоб налаштувати мовлення під себе і перейти до встановлення та налаштування додатків, необхідних для перегляду IP-телебачення

Далі в цьому блозі ми будем розглядати варіанти налаштування медіаплеєру для комфортного перегляду IPTV.

2) Комп’ютер (ноутбук) 

Існує кілька програмних плеєрів для відтворення IP-телебачення на комп’ютері. Ось деякі з них: VLC, PC Player, IP-TV Player

Також є можливість встановлення на пристрої під управлінням Windows емуляторів операційної системи Android (наприклад: BlueStacks, LDPLayer, ARChon, Nox, MeMU та ін.) з подальшим використанням IPTV-плеєрів під цю оперативну систему.

3) Мобільні пристрої

На телефоні або планшеті IP-телебачення дивіться за допомогою програм IPTV, які встановлюйте через Google Play або App Store.

Коментарі

Популярні публікації